ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Lyxfällan-profilen ökar vinsten

  • Foto: TT

Det går allt bättre för tv-kändisen Charlie Söderberg. Bolaget Balansekonomi Svenska, där han är vice vd och storägare, dubblerade nästan vinsten under sitt senaste räkenskapsår.

Söderberg gjorde sig ett namn i tv genom att hjälpa människor som försatt sig i tuffa ekonomiska situationer, men har själv haft ett antal mindre lyckosamma år som företagare. Hans dotterbolag Pengakoll Sverige gick exempelvis med förlust fyra år i rad, innan det vände upp 2014.

Balansekonomi Svenska gick med förlust till och med det brutna räkenskapsåret 2012/2013. Men året därpå gjordes en vinst om nästan 636.000 kronor, och under 2014/2015 ökade den till drygt 1,1 miljoner kronor.

Bolaget arbetar med utbildning inom området personlig utveckling i samband med att få kontroll över sin privatekonomi, och man satsar för närvarande på att öka kundflödet.

Det starkare resultatet firas dock inte med någon utdelning. I stället placeras vinsten i balansräkningen, som redan innehöll nästan 750.000 kronor, varpå det fria egna kapitalet uppgår till knappt 1.862.000 kronor.

Charlie Söderberg har även varit programledare för Plus och Tonårsbossen.

Tyck till