ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Bank of America söker blockchain-patent

Ett antal år efter att bitcoin lanserats börjar storbankerna nu få upp ögonen för både valutan och tekniken bakom, kallad blockchain. Under december hanterade det amerikanska patentverket tio patentansökningar som Bank of America lämnat in, skriver CNBC.

Bland de inlämnade ansökningarna om patent är vissa riktade mot säkerheten och möjligheter att upptäcka hot, patent som ännu inte tilldelats. I ett annat projekt, som kommit att få med sig fler än 40 av världens största banker, används blockchain-tekniken för att administrera inbokningen av internationella transaktioner. Med den nya tekniken kan detta göras både billigare och mycket snabbare än tidigare.

Goldman Sachs, som är en av bankerna i samarbetet, släppte under förra året en analys där de ser att blockchain-tekniken kan komma att förändra väldigt mycket.

Tyck till