ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Svensken oroas inte av övervakning

Sverige sticker ut när oron för ökad övervakning på internet undersökts hos 8 800 personer i elva länder. Hos svenskar är oron minst, visar undersökningen från säkerhetsföretaget F-Secure som genomförts i bland annat England, Tyskland och USA.

25 procent av svenskarna svarar att de ändrat sina nätvanor de senaste månaderna av oro för sin integritet, jämfört med 54 procent i de andra länderna.

"Det kan bero på att man har bra vanor redan tidigare. Det kan också bero på att vi i de nordiska länderna uppfattar våra länder som säkra och därför inte tänker på var vår data på nätet lagras", säger Mikael Albrecht, säkerhetsexpert vid F-Secure.

Tyck till