Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Finansbolaget höjer utdelningen för 56:e året i rad

Amerikanska försäkringsbolaget Cincinatti Financial höjer kvartalsutdelningen med 4,4 procent till 0,48 dollar per aktie, jämfört med tidigare 0,46 dollar. Det innebär en utdelning på 1,92 dollar i årstakt och en direktavkastning på 3,3 procent.

Aktien gick starkt på fredagen med en uppgång på 3,5 procent på New York-börsen. Det är 56:e året i rad som Cincinatti Financial höjer utdelningen. Det innebär att bolaget behåller sin status som utdelningskung, vilket är en beteckning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i rad.

Cincinatti Financial är som namnet antyder baserat i strax utanför staden Cincinatti i delstaten Ohio. Bolaget är verksamt inom fastighets- och sakförsäkring. Börsvärdet ligger på 9,4 miljarder dollar.