Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Så mycket köpte Sanmay Ved Google.com för

  • Foto: TT

Han hittade i höstas domänen Google.com till salu och slog till för tolv dollar, motsvarande 103 kronor, utan att egentligen tro att transaktionen skulle gå igenom. Det gjorde den – i en minut, innan ett e-mail ramlade in från Google som blockerade affären, skriver CNN.

Google erkände att den förre Google-medarbetaren Sanmay Ved ägde en av världens mest värdefulla internetadresser, om än tillfälligtvis. Företaget erbjöd honom 6 006:13 dollar, motsvarande cirka 52.000 kronor, den numeriska versionen av ordet Google, för att få domänen tillbaka.

När Google förstod att Ved skulle skänka summan till välgörenhet dubblade företaget summan.

Tyck till
Tyck till