ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Studieskulder på över 200 miljarder

  • Foto: Anders Wiklund/TT

Det kostar pengar att utbilda sig.
I dag är studielåntagare skyldiga svenska staten 207 miljarder kronor och den genomsnittliga skulden för alla som tagit lån är omkring 134.000 kronor, visar siffror från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

"Skulderna har ökat i de flesta länen under det gångna året. Generellt sett är det storstadslånen som har de högsta skulderna", säger Boel Magnusson, chef för CSN:s inbetalningsavdelning i ett pressmeddelande.

Hon konstaterar också att skuldsättningen ökar, vilket främst anses bero på de höjningar som gjorts av lånedelen i studiemedlet på senare tid. CSN gör bedömningen att det är en ökning som håller i sig och som tros bli ännu tydligare de kommande åren.

Tyck till