Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

800 tvingas lämna teknikbolaget VMware

Virtualiseringsföretaget VMware bekräftar nu tidigare uppgifter om att bolaget kommer att minska ned personalstyrkan.

Tidigare har det cirkulerat uppgifter om att cirka 5 procent av personalen kan tvingas att få gå, vilket skulle innebära att 900 personer få gå. Åtgärdsprogrammet blir emellertid inte riktigt så stort. Enligt företaget kommer cirka 800 personer att få tvingas lämna teknikbolaget.

VMware bedömer att programmet kommer att kosta mellan 55 och 65 miljoner dollar, motsvarande 470-555 miljoner kronor, vilket kommer att belasta det första halvåret. Vidare har man beslutat sig för att utse en ny finanschef i form av Zane Rowe från EMC.

Tyck till