Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Google får restskatt på 1,5 miljarder

Sent på fredagen stod det klart att Google kommer att få betala mer skatt i Storbritannien framöver. 

Bolaget har tecknat ett avtal med de brittiska skattemyndigheterna som innebär att det amerikanska bolaget skall betala 130 miljoner pund, cirka en och en halv miljard svenska kronor, i restskatt för åren 2005-2015, skriver bland annat Wall Street Journal.  

Sökmotorjätten skall även framöver betala skatt på de annonsintäkter som bolaget drar in i det europeiska landet.

Multinationella företags beskattning har varit i ropet under ett par år. "Sättet som multinationella företag har blivit beskattade har varit debatterat under många år och det internationella systemet för beskattning är under förändring som ett resultat av det.

Den här överenskommelsen är ett exempel på den förändringen", säger en talesperson på Google till Wall Street Journal.