ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

"Ta timeout, Wallström"

  • Foto: TT

"Ta timeout". Det kravet ställer flera EU-parlamentariker på Margot Wallström efter beskedet om att åklagare inleder förundersökning om eventuellt mutbrott gällande lägenhetsaffären.

Beskedet om att förundersökning om eventuellt mutbrott nu inleds, får såväl Liberalernas EU-parlamentariker Cecilia Wikström som Kristdemokraternas motsvarighet, Lars Adaktusson, att vilja se att Wallström "reflekterar över sin situation".

"Politiskt tycker jag att hon, under den tid som utredningen pågår, bör ta en timeout. Anledningen är att hon har ett uppdrag där hon representerar Sverige", säger Adaktusson till Sveriges Radio Ekot.

"Jag tycker att det är viktigt att så fort man som förtroendevald politiker ifrågasätts av rättsväsendet på ett sådant sätt att en förundersökning inleds bör man ta det oerhört allvarligt och ta ett steg tillbaka och reflektera över vad detta innebär", säger Cecilia Wikström till SR.

Tyck till