Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

M-attack mot Wallström: "Otroligt dåligt omdöme"

  • Margot Wallström får kritik för dåligt omdöme när hon skrev på Kommunals hyreskontrakt.

Moderaternas förbundsordförande i Stockholms län Kjell Jansson riktar hård kritik mot utrikesminister Margot Wallströms bostadsaffär med Kommunal. "Det tyder på ett otroligt dåligt omdöme", säger han till Di.

Kritiken mot Margot Wallströms bostadsaffär med Kommunal fortsätter att växa. Muf gick på söndagen ut och krävde att alliansen riktar en misstroendeförklaring mot utrikesministern.

Liknande krav hörs från Moderaternas länsförbund i Skåne och Östergötland. Även Kjell Jansson, som är ordförande för Moderaterna i Stockholms län, är mycket kritisk till Margot Wallströms agerande.

”Det är anmärkningsvärt att en utrikesminister som varit EU-kommissioner skulle vara så tappad bakom flötet att hon inte förstår hur bostadsmarknaden i Stockholm ser ut”, säger han.

”Att tro att man inte går förbi någon kö, det är väl klart att man gör”, fortsätter han.

På tisdagen ska Kjell Jansson diskutera bostadsaffären med presidiet för Moderaterna i Stockholms län. Hans personliga uppfattning är att Margot Wallström borde avgå.

”Men jag kan inte gå ut och stödja kravet på ett misstroendevotum i pressen, det är riksdagsgruppen som äger frågan”, säger han.

Samtidigt konstaterar han att det skärpta tonläget mot regeringen skapar förväntningar i de moderata väljarleden.

”Politik är en förtroendebransch och vi måste agera med tydlighet nu från Moderaternas sida för att inte tappa fler till SD”, säger M-ordföranden.

Enligt Kjell Jansson är det inte bara bostadsaffären som är besvärande för Margot Wallström.

”Hon gör dessutom många politiska grodor. Ta Israel till exempel, som hon hela tiden kritiserar. Det lyser igenom en vrede hon har mot Israel”, säger han.

Statsminister Stefan Löfven slog på söndagen fast att det hade varit bättre om Margot Wallström hade ordnat en bostad på annat sätt. Men enligt M-ledaren Anna Kinberg Batra är det inte aktuellt med ett misstroendevotum mot utrikesministern.