Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Platini överklagar avstängning

  • Foto: Michael Probst/TT

Han har dragit tillbaka sin kandidatur till ordförande i Fifa, det internationella fotbollsförbundet. Men en sak ger Michel Platini, ordförande i Europeiska fotbollsförbundet Uefa, inte upp: fransmannen har bestämt sig för att överklaga sin åtta år långa avstängning från all fotbollsverksamhet.

Fifa-ordöranden Sepp Blatter kommer även han att överklaga.

Duon anklagas för att ha utnyttjat sina positioner när Blatter år 2011 betalade Platini motsvarande två miljoner dollar för arbete utfört 1999-2002. Vid tiden för domen meddelade Fifas etiska kommitté att det inte fanns någon laglig grund för betalningen.

Utöver avstängningarna bötfälldes Platini med motsvarande 680.000 kronor och Blatter med 425.000 kronor.