ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Buffett fortsätter köpa i Phillips 66

Finansmannen Warren Buffett fortsätter att via sitt konglomerat Berkshire Hathaway köpa på sig aktier i olje- och gasbolaget Phillips 66.

Transaktionerna har enligt flaggningsmeddelanden skett vid flera tillfällen under veckan till priser mellan 78,12 och 80,18 dollar per aktie. Buffett har köpt 807.567 aktier till en total investering om 63,3 miljoner dollar.

Berkshire Hathaway äger nu nära 62,3 miljoner aktier i Houston-baserade Phillips 66 och kontrollerar därmed mer än 10 procent av bolaget. Berkshire Hathaways innehav i Phillips 66 avslöjades första gången i augusti förra året efter att Buffett byggt upp en post i hemlighet under det andra kvartalet.

Han ökade därefter på innehavet i början av september genom en investering värd drygt 280 miljoner dollar.Buffetts aktiepost i Phillips 66, som är en avknoppning från ConocoPhillips, är värd knappt 4,7 miljarder dollar baserat på fredagens stängningskurs 75,21 dollar.

Tyck till