ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Folksam cashar in på kritiserat bolag

  • Indecap, med vd:n Mats Lagerqvist, är ett av de förvaltningsbolag som tar ut högst avgifter, enligt Pensionsmyndigheten. Foto: Claes-Göran Flinck

Pensionsförvaltaren Indecaps ägare, med Folksam och 18 sparbanker i spetsen, plockar ut 18 Mkr i utdelning för 2014. Bolaget toppar Pensionsmyndighetens "svarta lista" över förvaltningsbolagen med högst avgifter.

De kallas ibland för "pensionsgamar", bolagen som erbjuder att ta över förvaltningen av din premiepension mot en ersättning. Tjänsterna är ofta förknippade med höga avgifter, svårbegripliga villkor och i vissa fall aggressiva telefonförsäljare.

I alla fall om man ska tro Pensionsmyndigheten som varnat för dessa bolag i flera år.

Pensionsförvaltaren Indecaps ägare, med Folksam och 18 sparbanker i spetsen, plockar ut 18 Mkr i utdelning för 2014.
Bolaget toppar Pensionsmyndighetens ”svarta lista” över förvaltningsbolagen med högst avgifter.

 

De kallas ibland för "pensionsgamar", bolagen som erbjuder att ta över förvaltningen av din premiepension mot en ersättning. Tjänsterna är ofta förknippade med höga avgifter, svårbegripliga villkor och i vissa fall aggressiva telefonförsäljare.

I alla fall om man ska tro Pensionsmyndigheten som varnat för dessa bolag i flera år.

Tyck till