ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Jonas Sjöstedt rasar mot näringslivets SD-kontakter

  • Foto: Jessica Gow/TT

Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt är mycket kritisk till näringslivets kontakter med Sverigedemokraterna och kräver nu alla kort på bordet.

På måndagen kunde Di berätta om de allt tätare kontakterna mellan några av landets tyngsta näringslivsorganisationer och Sverigedemokraterna. Jonas Sjöstedt är mycket kritisk.

”De här företagsorganisationerna legitimerar Sverigedemokraterna. De gör det som partierna inte har gjort. Lyfter in dem, så att de ska påverka politiken åt dem. Det är ett väldigt tungt ansvar att försöka förändra politiken via ett parti som är så öppet rasistiskt”, säger han.

Jonas Sjöstedt kräver nu att näringslivsorganisationerna lägger korten på bordet.

”Jag tycker att de ska redovisa precis vilka kontakter de har med Sverigedemokraterna. Jag tycker inte att de bör använda ett rasistiskt parti som verktyg för att öka sina egna vinster”, säger han.

Vänsterpartiledaren riktar även hård kritik mot SD.

”Sverigedemokraterna har ljugit för väljarna. I valrörelsen var de väldigt kritiska till vinster i välfärden, framförallt i skolan. Sedan har man svängt på en femöring och blåst sina egna väljare”, säger han.

Jonas Sjöstedt anser att även Sverigedemokraterna borde redogöra för sina kontakter med näringslivet.

”Jag tycker att de ska redovisa alla sina kontakter med de här kapitalintressena och riskkapitalbolagen som tjänar pengar i välfärden. Sverigedemokraterna måste lägga korten på bordet nu”, säger han.

”Vi har ju märkt hur de nästan agerar springpojkar åt de här företagen som gör vinster i välfärden. Nu förstår vi hur det har gått till”, fortsätter han.

Tyck till