ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Här är Piratpartiet störst

  • Foto: Fredrik Persson/TT

Det svenska Piratpartiet för en tynande tillvaro. På Island går det desto bättre, enligt Visir.is.

Det isländska Piratpartiet är landets största parti, det visar en nyligen genomförd undersökning från analysföretaget MMR. Mätningarna genomfördes mellan den 13 och 18 mars och visar att 23,9 procent av befolkningen stöttar partiet.

Ökningen är markant jämfört med för en månad då partiets väljarstöd låg på 12,8 procent. Det isländska självständighetspartiet Sjálfstæðisflokkurinn tappade under samma period väljarstöd och ligger idag på 23,4 procent. Det skriver Visir.is.

Det isländska Piratpartiet grundades 2012.

Tyck till