close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

Miljardärbröder arresterade i Hongkong

Uppdaterad 2012-04-01 08:49. Publicerad 2012-04-01 07:00

Hongkongs korruptionsmyndighet grep på torsdagen miljardärbröderna Raymond och Thomas Kwok.

Det skriver Financial Times (FT) på fredagen. Bröderna Raymond och Thomas Kwok styr Hongkongs största fastighetsbolag Sun Hung Kai Properties och familjens förmögenhet uppgår till cirka 140 miljarder kronor.

Annons:

Hongkongs korruptionsmyndighet ”Independent Commission Against  Corruption” grep miljardärbröderna tillsammans med en känd tjänsteman, Rafael Hui. Varken Rafael Hui eller bröderna Kwok har ännu blivit anklagade för något, enligt FT.

Li Ka-Shing, konkurrent med Kwok-bröderna med bolaget Cheung Kong , och Asiens rikaste man uttryckte förvåning över gripandet.

”Sung Hung Kai må vara vår rival men de är också goda vänner. Jag hoppas detta slutar väl”, sa Li Ka-Shing i samband med Cheung Kongs bolagsrapportering. 

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)