close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

Måndagstips för börsen

Uppdaterad 2012-03-05 10:58. Publicerad 2012-03-05 09:05

Börsveckan har ett flertal köprekommendationer i veckans utgåva: Nibe, Deltaco, Vitec, Swedish Match, Kopparbergs Bryggeri och Mabi. Två säljrekommendationer ingår, Lindab och Nokia, medan två får avvakta: Bahnhof och G5 Entertainment.

Vitec Software är ett stabilt litet programvarubolag som skapat stora vinstökningar tack vare väl utförda förvärv och så kan det fortsätta, enligt Börsveckan.

Efter flera års makalös tillväxt runt 40 procent har bredbandsoperatören Bahnhof oväntat gått in i en konsolideringsfas. Risken i aktien har ökat avsevärt.

Deltaco är inte dyr och är fortfarande köpvärd, trots att kursen har stigit 20 procent sedan det senaste köprådet.

Når G5 Entertainment sina mål är aktien inte dyr trots kursdubblingen. Men utrymmet för bakslag är inte stort.

För Kopparbergs Bryggeri var 2011 ett rekordbra år med kraftig tillväxt och rekordhög lönsamhet. Aktien har följaktligen dubblats det senaste året men är trots det inte särskilt dyr.

Lindab-aktien har fått en flygande start på året med en kursuppgång på 50 procent. Frågan är om detta är motiverat eller om aktien gått för mycket på den allmänt stigande riskaptiten på börsen, skriver Börsveckan.

Nibe var länge ett av börsens mest pålitliga tillväxtbolag. Men en svacka för några år sedan har gjort marknaden mer avvaktande till aktien. Vi räknar dock med fortsatta framgångar framöver.

Swedish Match tickar på stadigt som ett schweiziskt urverk. Med en urstabil verksamhet i Sverige som kassako och expansionspotential i USA kan aktien bli intressant, enligt Börsveckan.

När marknadsandelarna rasar för Nokia är det uppenbart att det krävs radikala grepp för att vända trenden. Men Microsoft är en tveksam partner och för investerarna hade nog en plan B suttit fint.

I en kortanalys konstaterar Börsveckan att Mabi står och stampar på samma kurs som vid noteringen på Aktietorget för snart två år sedan, trots framgångar.

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)