close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

Två nya flaggdagar efter födelsen

Publicerad 2012-02-23 10:45

Den nya tronarvingens födelse innebär att vi får två nya flaggdagar i Sverige, en på flickans födelsedag och en på hennes namnsdag, precis som vid kungens, drottningens och Victorias bemärkelsedagar.

Men det är osäkert om de införs redan nu. Det nya barnet är visserligen tronarvinge, men hon är ännu inte kronprinsessa. Det blir hon när hennes mor blir drottning. Eventuellt blir flaggdagarna officiella först då.

Annons:

Fast detta är de rent juridiska aspekterna. Regeringen bestämmer själv om flaggdagar och kan besluta att de ska införas direkt.

"Ytterst är det hela en politisk fråga. Nu blir det en diskussion inom regeringen hur man ska göra. Det tar en månad att bereda. Sedan fattar man beslut", säger Anna Erhardt, pressekreterare på justitiedepartementet.

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)