close
Tillbaka

Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Stora lättnader för amerikanska bolånetagare

Uppdaterad 2012-02-10 08:58. Publicerad 2012-02-10 06:57

USA:s president Barack Obama meddelade på torsdagskvällen att fem amerikanska banker nått en uppgörelse, med den amerikanska regeringen och 49 delstater i USA, om betalningar på tillsammans 25 miljarder dollar gällande bland annat skuldlättnader för utsatta låntagare i spåren av kollapsen av den amerikanska bostadsbubblan.

Det rapporterar Bloomberg News.

Annons:

Av dessa pengar ska 20 miljarder dollar gå till olika former av lättnader för bolånetagare och 5 miljarder dollar till delstater och den federala regeringen.

Uppgörelsen är resultatet av en undersökning gjord av bland andra det amerikanska justitiedepartementet som inleddes för mer än ett år sedan för att utreda de inblandade bankernas agerande vid pantövertaganden under 2010.

"Bankerna har antagligen redan avsatt stora delar av kostnaderna för uppgörelsen, de direkta effekterna på bankerna kommer därför inte att vara särskilt stora trots de enorma summor pengar som det talas om." sade Richard Bove, bankanalytiker på Rochdale Securities, till Bloomberg Television.

De banker som ska betala är Bank of America, Wells Fargo, JP Morgan, Citigroup och Ally Financials. Bank of Americas andel i betalningarna är störst med 11,8 miljarder dollar. JP Morgan och Wells Fargo ska betala 5,3 miljarder vardera medan Citigroups andel är 2,2 miljarder. Ally Financials andel är 310 miljoner dollar.

Nyhetsbyrån Direkt

Annons:

Denna artikel är äldre än 5 dagar och kan inte längre kommenteras

Ladda om sidan

Läser in kommentarer
					

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
					  

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:

Dagens industri | 113 90 Stockholm | 08-573 650 00 | dise@di.se © di.se | Ansvarig utgivare: Peter Fellman | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)