close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

S-toppen som inte heller säger nej

Uppdaterad 2012-01-24 12:58. Publicerad 2012-01-24 12:52

Jan Eliasson är det senaste förslaget som ny partiledare för socialdemokraterna. Till Aftonbladet säger den före detta utrikesministern att ”alla som kan bör ställa upp”, men sätter själv frågetecken för sin ålder.

Arbetarekommunen i Umeå föreslår före detta utrikesministern Jan Eliasson, bror till den västsvenska industrimannen Roger Holtback, som tillfällig ordförande för Socialdemokraterna. Det skriver Aftonbladet på nätet. Tanken är att Jan Eliasson ska sitta fram till partikongressen våren 2013.

Annons:

”Jan Eliasson är det namn som är gångbart i norra Sverige. Ingen har annan uppfattning än att han är kompetent. Jag tror att han går hem hos alla grupperingar inom vårt parti. Han är en kandidat som står över alla interna motsättningar – höger och vänster och allting”, säger Christer Lindvall, ordförande i arbetarekommunen i Umeå till Aftonbladet.

Jan Eliasson, 71 år, själv är tveksam.

”Det är ju roligt och hedrande, men det är tyvärr sannolikt orealistiskt. Jag har ju kommit till en viss framskriden ålder och har mest sysslat med utrikespolitik”, säger han till Aftonbladet.

Men till skillnad från de flesta andra är det inte blankt nej.

”Jag ska med bussen nu. Får jag tänka på det?”, säger Jan Eliasson till Aftonbladet.

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)