close
Tillbaka

Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

S-toppen som inte heller säger nej

Uppdaterad 2012-01-24 12:58. Publicerad 2012-01-24 12:52

Jan Eliasson är det senaste förslaget som ny partiledare för socialdemokraterna. Till Aftonbladet säger den före detta utrikesministern att ”alla som kan bör ställa upp”, men sätter själv frågetecken för sin ålder.

Arbetarekommunen i Umeå föreslår före detta utrikesministern Jan Eliasson, bror till den västsvenska industrimannen Roger Holtback, som tillfällig ordförande för Socialdemokraterna. Det skriver Aftonbladet på nätet. Tanken är att Jan Eliasson ska sitta fram till partikongressen våren 2013.

Annons:

”Jan Eliasson är det namn som är gångbart i norra Sverige. Ingen har annan uppfattning än att han är kompetent. Jag tror att han går hem hos alla grupperingar inom vårt parti. Han är en kandidat som står över alla interna motsättningar – höger och vänster och allting”, säger Christer Lindvall, ordförande i arbetarekommunen i Umeå till Aftonbladet.

Jan Eliasson, 71 år, själv är tveksam.

”Det är ju roligt och hedrande, men det är tyvärr sannolikt orealistiskt. Jag har ju kommit till en viss framskriden ålder och har mest sysslat med utrikespolitik”, säger han till Aftonbladet.

Men till skillnad från de flesta andra är det inte blankt nej.

”Jag ska med bussen nu. Får jag tänka på det?”, säger Jan Eliasson till Aftonbladet.

di.se dise@di.se

Annons:

Denna artikel är äldre än 5 dagar och kan inte längre kommenteras

Ladda om sidan

Läser in kommentarer
          

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
					  

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:

Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Övriga ärenden: 08-573 650 00 | Dagens industri | 113 90 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Peter Fellman | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)