close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

Muller jagar pengar i Brasilien

Uppdaterad 2011-08-09 09:21. Publicerad 2011-08-09 08:01

Veckan började som vanligt på Saab. Med ovisshet för de anställda och fordringar hos kronofogden. Vd:n Victor Muller har varit i Brasilien och letat samarbetspartners. Och på onsdag träffar han facket i Trollhättan.

Enligt Dagens Industri träffade Victor Muller i förra veckan i Brasilien en kapitalstark investerare som vill att Saab Automobile ska starta tillverkning i landet. På grund av de höga importtullarna i Brasilien är produktion i landet nödvändigt för att klara konkurrensen. Det är dock oklart om Brasilienresan var framgångsrik, skriver DI.

Annons:

Muller reste efter mötet vidare till Stockholm för att i helgen träffa representanter för den tilltänkta kinesiska partnern Pang Da. Något ljus över mötet mellan kineserna och Saab-ledningen gavs inte på måndagen.

"Det var ett steg i den process som ska leda fram till att NDRC säger ja till affären", säger Saabs informationschefen Eric Geers som inte vill kommentera vad som sades på mötet.

NDRC är den kinesiska myndighet som avgör vilka bilproducenter som får verka i Kina. Ett medgivande från NDRC krävs för att avtalen med Pang Da och Youngman ska gå i lås.

Pang Da-ordföranden Pang Qinghua tror att affären kan godkännas inom två-tre månader.

Men Saabs problem är akuta. Skatter och avgifter ska betalas på fredag och ett 100-tal ärenden hopar sig på kronofogdebordet. 14 av dem ligger för verkställighet.

"Den 16 augusti är sista betalningsdagen för två av dem", säger handläggaren Tommy Barkman.

Samtidigt efterlyser facken en handlingsplan.

"Vi vill se hur det ser ut på kort, medellång och lång sikt", säger Anette Hellgren, Unionens lokala fackordförande.

Kanske blir hon bönhörd på onsdag då vd Victor Muller besöker Trollhättan.

"Han kommer till fabriken i Trollhättan för att träffa facket", säger Eric Geers.

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)