close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

Fed-topp varnar för långsam återhämtning

Uppdaterad 2011-06-13 16:31. Publicerad 2011-06-13 16:30

Chefen för Federal Reserve Bank of Richmond, Jeffrey Lacker, sade i ett tal på måndagen att den amerikanska återhämtningen kan bli ovanligt långsam eftersom arbetsgivare, som är oroliga över skatter och regleringar, försöker att minimera antalet anställda.
Det skriver Bloomberg News.

"Denna återhämtning kan visa sig vara kvalitativt annorlunda jämfört med andra återhämtningar. En talande observation som kan vara relevant för möjligheten att tillväxten underpresterar under en utdragen period är den uppenbara oviljan hos arbetsgivare att anställa trots ökad efterfrågan", sade han.

Annons:

Jeffrey Lacker sade att "när vi talar med producenter runtom the Richmond Feds distrikt får vi höra om och om igen att de är fast beslutna att hålla nere antalet anställda så mycket som möjligt, antingen genom att öka produktiviteten, öka antalet arbetade timmar eller genom att bara arbeta hårdare."

"Återhämtningen som började i 2009 har varit ojämn och har ännu inte gett upphov någon utdragen period av tillväxt över trenden. Medan 2010 avslutades med ny styrka i hushållens konsumtion så har den styrkan avtagit tidigt i år", sade han.

Vidare sade han att även om inbromsningen i återhämtningen under början av 2011 har berott på tillfälliga faktorer såsom höga energipriser, dåligt väder och naturkatastrofer runtom i världen, är det frustrerande att expansionen inte kunnat tagit fart.

Jeffrey Lacker talade även om strategier för att förbättra den ekonomiska utvecklingen och tillverkningsindustrin, som har varit en "ljuspunkt" i återhämtningen. Investeringar i utbildning och praktik kan resultera i mer högkvalificerade jobb, sade han.

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)