close
Tillbaka

Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Nokia och Microsoft definitivt överens

Uppdaterad 2011-04-21 12:40. Publicerad 2011-04-21 12:05

Nokia har undertecknat det definitiva samarbetsavtalet med Microsoft.

Det framgår av rapporten för det första kvartalet.

Annons:

Enligt ett separat pressmeddelande om avtalet konstaterar Nokia och Microsoft att Nokia, som tidigare meddelats, kommer att betala royalty-avgifter till Microsoft för rättigheterna att använda Microsofts operativsystem Windows Phone i Nokias mobiltelefoner. Nivån på royalty- avgifterna kommer att vara konkurrenskraftiga och återspeglar de stora volymer av telefoner som Nokia räkna med att leverera, liksom de ingenjörsrelaterade insatser som Nokia kan väntas bidra med, heter det i pressmeddelandet.

Samarbetet väntas liksom tidigare innebära en betydande minskning av Nokias operativa kostnader.

Med avtalet på plats inleder Nokia och Microsoft det konkreta arbetet tillsammans med teleoperatörer, utvecklare och andra partners. Nokias tidigare kommunicerade mål om att nå volymleveranser av produkter på Windows Phone-plattformen under år 2012 upprepas i torsdagens pressmeddelande.

 

Nyhetsbyrån Direkt

Annons:

Denna artikel är äldre än 5 dagar och kan inte längre kommenteras

Ladda om sidan

Läser in kommentarer
          

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
					  

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:

Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Övriga ärenden: 08-573 650 00 | Dagens industri | 113 90 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Peter Fellman | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)