close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

Nokia och Microsoft definitivt överens

Uppdaterad 2011-04-21 12:40. Publicerad 2011-04-21 12:05

Nokia har undertecknat det definitiva samarbetsavtalet med Microsoft.

Det framgår av rapporten för det första kvartalet.

Annons:

Enligt ett separat pressmeddelande om avtalet konstaterar Nokia och Microsoft att Nokia, som tidigare meddelats, kommer att betala royalty-avgifter till Microsoft för rättigheterna att använda Microsofts operativsystem Windows Phone i Nokias mobiltelefoner. Nivån på royalty- avgifterna kommer att vara konkurrenskraftiga och återspeglar de stora volymer av telefoner som Nokia räkna med att leverera, liksom de ingenjörsrelaterade insatser som Nokia kan väntas bidra med, heter det i pressmeddelandet.

Samarbetet väntas liksom tidigare innebära en betydande minskning av Nokias operativa kostnader.

Med avtalet på plats inleder Nokia och Microsoft det konkreta arbetet tillsammans med teleoperatörer, utvecklare och andra partners. Nokias tidigare kommunicerade mål om att nå volymleveranser av produkter på Windows Phone-plattformen under år 2012 upprepas i torsdagens pressmeddelande.

 

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)