close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

Regeringen redo hjälpa Saab

Uppdaterad 2011-10-07 09:32. Publicerad 2011-10-07 06:00

Läget blir allt mer kritiskt för Saab som ännu inte fått de utlovade pengarna av kineserna. Svenska regeringen är nu beredd att rycka in, enligt Dagens industri.

Statsminister Fredrik Reinfeldts tidigare statssekreterare Ulrika Schenström, i dag konsult, jobbar nära Saab-rekonstruktören Guy Lofalk, skriver Dagens industri på fredagen.

Annons:

Enligt uppgifter till tidningen är regeringens plan att lösa Saabs skuld till Europeiska investeringsbanken, EIB. Syftet är att omvandla Riksgäldens panter i Saab till aktier som sedan snabbt ska säljas till en kinesisk köpare.

Saabs rekonstruktör Guy Lofalk har nyligen varit på resa i Kina och träffat flera kinesiska företag, bland annat Saab-partnern Youngman men också Geely som äger Volvo Personvagnar och tidigare har visat intresse för delar av Saab.

Samtidigt har det uppstått en fnurra på tråden mellan Youngman och Saab. Det kinesiska företaget har inte betalat de utlovade 640 miljoner kronorna  för tekniska licenser och säger att Saab ännu inte uppfyllt alla villkor i avtalet mellan parterna.

"Om villkoren inte uppfylls kan vi inte betala", skriver Rachel Pang, vd för Youngman Automobile till Di.

Pengarna från Youngman är nödvändiga för att Saab ska klara rekonstruktionen.  

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)