close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

Microsoft och Spotify samarbetar

Uppdaterad 2010-10-04 14:57. Publicerad 2010-10-04 14:55

Ett samarbete med den svenska musiktjänsten Spotify och stora förhoppningar på de nya Windowsmobilerna var några av punkterna som Microsofts vd Steve Ballmer tog under en hårt styrd pr-dag i Sverige.

Det är aldrig tråkigt att se och lyssna till Steve Ballmer. Han saknar motstycke bland världens vd:ar när det gäller att utstråla energi från scenen. Men när han under ett timslångt besök på Tekniska högskolan (KTH) på måndagseftermiddagen talade på temat "en ny digital livsstil" var det väldigt allmänt hållet.

Annons:

Ballmer ägnade mycket tid åt Molnet (Cloud Computing) och hur det kommer att påverka oss själva, våra datorer och smarta telefoner. I det sammanhanget passade han på att presentera ett nytt samarbete med Spotify som har tagit fram en app - ett program - för Microsofts nuvarande operativsystem Windows Phone 6. Det ska även finnas en app för efterföljaren när de nya Windowstelefonerna kommer senare i höst.

Steve Ballmer svarade inte på direkta frågor utan bara sådana som de blivande ingenjörerna på KTH skickat in tidigare. En fråga handlade om de nya telefonerna och om Ballmer trodde att de kommer att kunna konkurrera med konkurrenter som Iphone, Nokia och Android.

"Vi har bestämt oss för att göra något radikalt med användarens gränssnitt. Vi ville inte ytterligare ha en telefon med ett hav av applikationer utan vi har placerat dem i hubbar oavsett om det handlar om dina sociala kontakter, dina bilder eller din musik. Det är också en annan stor skillnad mellan oss och Adroid: de vill ha mångfald, vi vill ha standardiseringar."

KTH-studenterna verkade nöjda med föreläsningen efteråt och mycket medvetna om att det också var ett ganska oblygt rekryteringsförsök från Microsofts sida.

"Det var intressant att höra vad han tror om framtiden, men det har ingen betydelse för mig när jag ska välja jobb", säger en av studenterna, Petter Eek.

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)