close
«Tillbaka
Spara artikel
Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Skriv ut

Microsoft släpper Windows Phone 7

Uppdaterad 2010-10-11 18:28. Publicerad 2010-10-11 16:44

På torsdagseftermiddagen visade Microsoft sitt nya operativsystem för mobiltelefoner. Även flera nya mobiler visades upp som kommer att säljas med det nya operativsystemet. Bland tillverkarna återfinns HTC, LG,Dell och Samsung

Apple och Android har länge kämpat om marknadsandelar på mobilmarknaden utan att behöva bry sig om Microsoft eftersom mjukvarujätten har hamnat lite på efterkälken. I dag lanserar Microsoft dock sitt nya operativsystem för smarta mobiltelefoner, Windows Phone 7.

Annons:

Något som kan tala till Microsofts fördel är att det finns många utvecklare som kan Microsofts produkter och för dem borde steget att börja utveckla mobilapplikationer till det nya operativsystemet inte vara särskilt långt.

Nio olika telefoner från HTC, LG, Samsung och Dell fanns uppställda framför Steve Ballmer när han inledde sin presentation. Det är telefoner med musikinriktning, stora skärmar och med tangentbord. Även en lite tåligare modell visades.

Modellerna som är aktuella för Europa är Samsung Omnia 7, HTC HD7, HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy och LG Optimus 7.

I Sverige kommer Samsungs Omnia 7 att vara en av de första telefonerna som lanseras. LG:s variant Optimus 7 kommer att släppas i Sverige i slutet av oktober.

En nyhet som skiljer ut operativsystemet från konkurrenternas är förekomsten av så kallade tiles. En tile ser ut som en liten fyrkant och kan läggas på telefonens arbetsyta. Den och kan till exempel innehålla uppdateringar från olika applikationer och mejl från en specifik person som man vill följa.

Spelantusiater kan glädjas över att Xbox Live hamnar i mobilerna. Electronic Arts kommer att börja släppa spel till Windows Phone 7 i höst.

 

Annons:
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:
Annons:

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)