close
Tillbaka

Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

Svensk-dansk postfusion formellt klar

Publicerad 2009-06-24 17:18

Sammanslagningen mellan Posten och Post Danmark har slutförts och den nya koncernens ledning är utsedd. Den tolv personer starka koncernledningen kommer att bestå av sju svenskar och fem danskar. Vd och koncernchef blir, som tidigare känt, Lars G Nordström.
Annons:
Styrelseordförande i det nya bolaget, som tills vidare ska heta Posten Norden, blir dansken Fritz H Schur.

Svenska Postens ordförande Marianne Nivert kommer fram till och med en extrastämma i augusti att ingå i en interimsstyrelse, men kandiderar inte till den ordinarie styrelsen. En av de nya ledamöter som föreslås är AMF-chefen Ingrid Bonde.

Posten Norden får cirka 50.000 anställda och en årlig omsättning på över 45 miljarder kronor.

Tidningarnas Telegrambyrå

Annons:

Denna artikel är äldre än 5 dagar och kan inte längre kommenteras

Ladda om sidan

Läser in kommentarer
          

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
					  

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:

Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Övriga ärenden: 08-573 650 00 | Dagens industri | 113 90 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Peter Fellman | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)