close
Tillbaka

Läs artikeln när det passar dig bättre

Klockan

"Näringsdepartementet visste om avtal med Tyskland"

Uppdaterad 2009-11-20 16:47. Publicerad 2009-11-20 16:32

Vattenfalls förre styrelseordförande Dag Klackenberg säger till TT att Maud Olofsson har fel, när hon påstår att ledningen för Vattenfall inte kände till innebörden i avtalet som Vattenfall tecknade med sitt tyska dotterbolag.
Annons:
"Det är klart att vi visste vad vi fattade för beslut. Varför skulle vi annars ta med noten om det i årsredovisningen? Där framgår att ansvaret i Tyskland är obegränsat", säger Klackenberg.

"Hennes statssekreterare
Ola Alterå var ju med på stämman 2008 och godkände årsredovisningen. De kan ju inte begära att vi ska läsa upp hela årsredovisningen på stämman", säger han.

Maud Olofsson har
hävdat att styrelsen aldrig informerade regeringen om detta.

"Men chefen för
ägandeenheten på näringsdepartementet var ju med och fattade beslutet i styrelsen. Ska han inte informera något? Dessutom hade Maud Olofsson beröringsångest för oss 2007. Varken jag eller vd Lars G Josefsson fick tillträde till henne", säger Dag Klackenberg.

Några veckor före
stämman 2008 fick Klackenberg sparken som ordförande, utan förklaring eller motivering.

"Vi kom överens
om att vi skulle säga att vi nu haft sju framgångsrika år bakom oss och att jag valt att sluta och ville gå vidare. Jag är en gentleman och näringsministern ville ha det så, men nu måste jag säga som det är: jag fick sparken för att de trodde att jag var sosse", säger Dag Klackenberg.

Maud Olofsson har
hävdat att avtalet aldrig hade träffats om regeringen hade känt till det i förväg.

"Tror Maud Olofsson
att om vi inte hade tecknat avtalet och det hade inträffat en olycka i Tyskland, så hade den svenska staten kunnat säga att vi tar inte ansvar för Vattenfall som vi äger till 100 procent? Har Maud Olofsson någon annan uppfattning?" frågar Dag Klackenberg.

Tidningarnas Telegrambyrå

Annons:

Denna artikel är äldre än 5 dagar och kan inte längre kommenteras

Ladda om sidan

Läser in kommentarer
					

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
					  

Betygsätt kommentaren Tack! Snitt ( röster)
Annons:
SENASTE NYTT PÅ DI.SE
Annons:
Annons:

Dagens industri | 113 90 Stockholm | 08-573 650 00 | dise@di.se © di.se | Ansvarig utgivare: Peter Fellman | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se

close

Anmäl kommentaren

Var vänlig och motivera din anmälan (valfritt)